Get Adobe Flash player

КОМЕНТАРИ

alt

Според думите на председателя на ТД “Айгидик”, Иван Големеев, планинските училища, които организира туристическото дружество, не са просто един уикенд в планината с банално и скучно пребиваване в планински хотел, а предлагат наистина професионални, богати и най-вече интересни за всички възрасти програми на максимално достъпни цени.

Думите звучат като поредната туристическа реклама, но за разлика от много други реклами, те наистина са изпълнени със съдържание.

alt

Поредното доказателствоза това са участниците в двудневното планинско училище през изминалия уикенд- учениците от 2 и 3 клас на VII СОУ „Кузман Шапкарев” гр. Благоевград.

alt

Престоят на децата в хижа Бодрост бе изпълнен с много емоции и вълнуващи преживявания, които със сигурност ще оставят у тях не само хубави спомени, но и трайни познания за планината и ще ги приобщят към семейството на планинарите завинаги.

alt

Два дни кипящите от енергия и любопитство малчугани бяха плътно ангажирани с лекции, беседи, състезателни игри и походи на открито, в които хем се забавляваха, хем овладяваха нужните за безопасно пребиваване в планината знания и умения. Всички ученици, техните преподавателки- Ани Зашева и Валя Костова и обучителите от планинското училище свършиха много работа като един чудесно сработен екип, доказателство за което бе и успешно издържаният тест за стъпително ниво в планинарството от всички деца, участвали в училището. Освен хубавото време, интересните занимания, срещата с планинските спасители и специалистите от НПР, особена атракция за децата бе и хижарското куче Неро, което стоически издържа лаксите на 43-мата малчугани.

Децата получиха и много награди, заслужени естествено заради добре свършената от тях работа.alt Но най-ценното за тях безпорно ще е, че всички те заслужиха с реални знания и умения значките и картите, които получиха като най-новите членове на БТС от Благоевград.

alt