Get Adobe Flash player

КОМЕНТАРИ

ДЯДО И БАБА ЦЯЛА НОЩ СЕ БОРИХА СЪС СТРЕСА ПОД ОТКРИТО НЕБЕ

Може ли едно изненадващо събитие, случило се някъде по улиците на Париж, да предизвика толкова бурни вълнения, че чак да „разтресе” небето над Югозападна Рила, дори и без там да има голяма група френски туристи? На пръв поглед този въпрос изглежда доста безсмислен. „Да, ама Не”, по аналогия на крилатата реплика на един известен журналист, биха отговорили свидетелите, „изпиталите лично на гърба си” последствията от парижкото събитие, превърнало съвсем неочаквано Слави и Весела Въсински в най-младите дядо и баба между феновете на високата зимна планина.

alt

/Семейство Въсински  в компанията на банкера Александър Христов в средата/

Макар и радостна, новината, че дъщеря им Симона и нейният приятел- Стоян, решават да се обрекат един на друг точно на деня на СВ. Валентин, по време на романтична екскурзия в Париж, се оказала доста неочаквана и стресираща за семейство Въсински.

alt

Но като истински планинари, умеещи да запазват самообладание и при най-екстремни събития, те бързо се „вземат в ръце” и подготвят подобаващо посрещане в дома си на бъдещите сватове, докторите Тони и Бойка Даскалови, които също изразяват пълна подкрепа на решението на младите влюбени. И така обединени от любовта между децата им, двете уважавани благоевградски фамилии започват трескава подготовката за всички ритуали и цялостна организация на предстоящия годеж.

Стресът и преживени емоции обаче силно завишават адреналина на младите дядо и баба и те спешно разпращат депеша до близките си приятели за незабавна среща на хижа Бодрост с цел изпускане на напрежението и презареждане с достатъчно сили и енергия за бъдещите събития. Само след броени минути от Рила до Пирин се разнесла благата вест и още в ранните часове на вечерта пред хижата започнало да става твърде шумно и твърде „горещо”.

Та така едно щастливо парижко събитие успя съвсем реално да предизвика бурен купон с много настроение и радостни емоции, подсилени с отбрани напитки, под сипещите се снежинки над поляната пред хижа Бодрост в Югозападна Рила.