Get Adobe Flash player

КОМЕНТАРИ

Летенето с парапланер е спорт, който може да се практикува от пилотите на Клуб „Пара Делта - Благоевград” по всяко време на годината, поради близостта на града ни с гр. Драма в Гърция и благоприятните метеорологични условия и релеф там. Въпреки това, с настъпването на пролетта се подобряват условията за нашия спорт и съответно предизвикателствата за по-дълги прелети и достигане на по-големи височини неимоверно се увеличават.

На 26-27 Февруари 2011г. се отбеляза и официалното откриване на летателния сезон със състезание по Целно кацане Target Drama 2011. Целта на състезателите е да се приземят на крака в кръг с радиус 10м, възможно най-близо до центъра на кръга, в който има електронно устройство с радиус 15см, отчитащо досега на кацналия с него. Кацането извън този кръг носи 10 наказателни метра за състезателя.


На състезанието присъстваха и взеха участие пилоти от България, Гърция, Македония и Турция. Състезателните дни предложиха разнообразие от метеорологични изненади на участниците в надпреварата. Първия състезателен ден беше с преобладаващо мрачно и мъгливо време, подходящо за състезание от този тип и пилотите бяха улеснени в мисията си за „точност при кацането”. Вторият състезателен ден обаче бе слънчев и топъл, което от своя страна донесе възможността за интересни полети и обрат в резултатите и класирането.


В крайна сметка се проведоха 6 състезателни кръга. В челната тройка призовите 1-во и 2-ро място отидоха за представителите на Клуб „Прилеп” от Македония, а третото място се завоюва от представител на Клуб „Перник” – България :

1. Златко Спироски – Македония

2. Киро Гиноски – Македония

3. Методи Методиев – България


И представителите на Клуб „Пара Делта -Благоевград” се представиха добре и в крайното класиране се наредиха както следва:

7. Стефан Милушев

8. Елена Костова

11. Николина Илева

14. Петър Гудев


Мероприятието бе отзнаменувано и с разрязването на специалната Питка, наречена за здрава, летателна и безинцидентна година. Питката подслади вкуса на пилотите, присъстващи на церемонията по награждаване на медалистите в състезанието. Остава ни и да се надяваме сладостта и да не изчезва и през цялата 2011година, подсилена най-вече от удоволствието да се извисяваме в небесните висини все по-високо и по-надалече J

Николина Илева

 

Добави коментар

Защитен код
Обнови