Get Adobe Flash player

КОМЕНТАРИ

Отборите по рафтинг от клуб Адвенчър Нет, България, взеха 5 златни и един бронзов медал от Европейската купа по рафтинг - 7-8 май 2011г. гр. Ниш, река Нишава, Сърбия


На 7 и 8 май 2011г, в гр. Ниш, по река Нишава се състоя третото състезание "Европейска купа 2011" по рафтинг в дисциплините Slalom, Head to Head, Downriver, Sprint и Overall. От българска страна в първенството участваха женският и мъжки отбор на клуб за екстремни спортове Адвенчър нет.
Клубът бе специално поканен за участие в състезанието от Борис Пуряков, члена наМеждународната федерациа по рафтинг (IRF) и организатор на Европейската купа по рафтинг в Ниш.  Общо в надпреварата участваха 6 отбора жени  и 20 отбора мъже от Сърбия, Босна, България, Хърватска и други държави.
Дамите,  представящи Адвенчър нет - Емилия Бегунова, Лила Власакова, Йоана Миланова, Татяна Георгиева, Веселина Стаева и Полина Поманова спечелиха всички възможни златни медали на това първенство!
Мъжкият отбор, представен от Иво Кисяков, Иван Терзиев, Иван Димов, Асен Платнаров, Марин Василев и Петър Янков се класира на 3то място в дисциплината Слалом и на 5то място в общото класиране. Това е също много добро постижение в надпреварата сред 20 други отбора.
И двата отбора на Адвенчър нет се радват на успехи в редица състезания, в които клубът взима участие от 2007 година насам, както миналата година, когато спечелиха съответно 2-ро място за женския отбор и 6-то за мъжкия в генералното класиране за Европейската купа по рафтинг за 2010 година.
След постигнатите успехи отборите на Адвенчър нет ще се готвят за участие в следващата купа по рафтинг, която ще се състои юни месец в Босна и Херцеговина на река Върбас.

 

Добави коментар

Защитен код
Обнови