Get Adobe Flash player

КОМЕНТАРИ

altЩе припомним - на 27-28 август преди 116 години (1895) по инициатива на писателя демократ Алеко-Константинов, Щастливеца, бе запален символично факела на организирания туризъм в България. Това се приема и за рождена дата на Българския туристически съюз, който съхранява и доразвива дълголетните традиции на туристическото движение в страната ни.
На този ден няма туристическо сърце, което да не съпреживява ставащото на витошкия първенец, което да не се стреми към него. Билото почернява от весел, жизнерадостен, туристически народ. Ехото разнася по околните върхове волните планинарски песни, а празникът, който винаги се получава, независимо от капризите на планината, дълго носим в сърцата си – до следващия път.
Но, нека всичко това го преживеем заедно, в неделя, 28-и август, на Черни връх.Чакаме ви!
 Програма за честването

26 август, 17 00 ч
.- поднасяне цветя на морената пред Народния театър”Иван Вазов”, откъдето през 1895 г. са тръгнали 300 души за Черни връх

27 август, събота – пристигане на част от представителите на ТД от страната. Туристическа вечер на хижа „Алеко”, организирана от Българската федерация на туристите ветерани за представителите на клубовете от страната.

28 август, неделя – в 12ч. тържеството се открива с поднасяне цветя пред барелефа на Алеко Константинов в района на заслона.
В 12,30 – с тържествено слово изпълнителния секретар на БТС Венцислав Удев открива Деня на туризма.
Следва теглене на томболата за покорителите на 10-те планински първенеца;
поздравителен концерт на хор „Планинарска песен” и други туристически хорове от страната.
В 15,00ч. туристическият празник се пренася пред х.”Планинарска песен”, където хор „Планинарска песен” – Филип Аврамов ще изнесе своя поздравителен концерт.
Празникът завършва с хора, които се извиват пред хижа „Алеко”
 

УЧАСТНИЦИТЕ В ПОХОДА ЖЕЛАЕЩИ ДА ПОЛЗУВАТ ГРУПОВ ТРАНСПОРТ ТРЯБВА ДА ЗАЯВЯТ НАМЕРЕНИЕТО СИ  В ОФИСА НА ТД АЙГИДИК.

Добави коментар

Защитен код
Обнови