Get Adobe Flash player

КОМЕНТАРИ

Поредна гореща среща на ветераните туристи

 alt

От девети до десети септември в курорта Бодрост се проведе поредната среща на ветераните туристи.Хижите Бодрост и Еколенд за втори път се превърнаха в арена за  вълнуваща среща на туристите ветерани от цяла България.Представители на над двадесет клуба от туристически дружества се събраха тук за да докажат за пореден път че възрастта не е нищо друго,освен състояние на духа

alt

По време на двудневните тържества туристите с посребели коси демонстрираха несломим младежки дух и завидна физическа форма.

alt

За туристическата част от програми се грижиха планиски водачи,който съпровождаха групите по набелязаните маршрути.Изкачването до Тракийската мегалитна обсерватория в местността Марков камък в непосредствена близост до Царев връх и похода до хижа Македония бяха най-сериозните предизвикателства.

alt

Въпреки амбициозния избор на преходите,които със сигурност биха сериозно затруднили по-голямата част от юношите прекарващи времето си в градските кафенета,тук опита ,рутината и правилният двигателен режим си казаха думата.

alt

Кратките почивки в края на деня бяха затишието пред „бурята”от танци и песни,която до късно вечерта разнасяха из планината веселата глъчка на тържеството.