Get Adobe Flash player

КОМЕНТАРИ

altНа 10 и 11 септември се проведе юбилейният 10-ти шампионат на България по парапланеризъм целно кацане. Състезанието се състоя на летателната площадка до село Расник, в близост до Перник. В надпреварата взеха участие 22 пилоти, двама от които са представителите на известната в парапланеристките среди фамилия Йованоски  от Македония.

Бяха проведени 6 манша, всеки от които поднесе на  участниците в състезанието разнообразие от изненади, породени най-вече от трудните метеорологични условия. Времето беше термично, предпоставка за многото недолитания и надлитания на кръга за кацане. В резултат на трудните условия се случиха и два инцидента, за щастие без сериозни последици за участвалите в тях пилоти.

alt

Въпреки нелесните условия за целното кацане, представителите на клуб Благоевград и този път се представиха достойно. В отборната класация се наредиха на трето място, въпреки непълния състав на отбора си. Първото място бе за отбора на Ава спорт, а второто за Клуб Перник.

В индивидуалната класация Стефан Милушев от „Пара Делта – Благоевград ” се нареди на 8-мо място, а Николина Илева на 9-то. Николина Илева е първа и в дамското класиране за състезанието.

Челната тройка, завоювала медалите са:

1.  Валери Цветанов

2.  Миле Йованоски

3.  Цветан Цолов

 

Благодарение на старанието на организаторите и помощта на спонсорите, Националния шампионат оп целно кацане и тази година се превърна в поредния празник на спорта. И състезателите и публиката се насладиха на един хубав уикенд, подплътен с много летене и приятни емоции.

Добави коментар

Защитен код
Обнови