Get Adobe Flash player

КОМЕНТАРИ

bko email

Под надслов „На каяк с нас :)“ Българското каяк общество организира годишното си парти, обединяващо всички привърженици на спортовете, практикувани в бързи води. По традиция бяха отбелязани най-значимите събития от изминалата година с прожекции на кратки филми и снимков материал за изминалия сезон.

През 2011 г. БКО затвърди практиката си да организира курсове за обучение и събития, свързани с развитието на каяка в България. Бяха привлечени нови привърженици и ефективно се работи за популяризирането на този спорт сред най-малките. Тъй като именно те ще поемат в бъдеще щафетата в каяка, младите попълнения бяха основният акцент на партито.

Посрещаме 2012 г. с хубава и стабилна зима, което е гаранция, че активният сезон за спускане в бързи води ще е дълъг и ползотворен. През изминалата 2011 г. снегът в планините беше критично малко и това доведе до маловодие в реките, което се отрази на каяка и съкрати сезона и спусканията по повечето традиционни трасета.  Въпреки всичко това не попречи на ентусиастите да извлекат максимума и да оползотворят сезона. Маловодието ни накара отново да се замислим до каква степен сме зависими от природата и че липсата на вода не е проблем само на любителите, спускащи се по буйните води на реките.

След традиционните походи на каякарите в съседни страни и по-далечни европейски дестинации установихме, че и там маловодието не ги е пощадило. Реките са главните артерии на живота и всички сме зависими от тях независимо дали ги ползваме за хоби или за питейна вода. Затова приобщаването на хората към идеята за съхраняване и опазване на природните дадености съпътства всички дейности на каяк обществото. 

Цялата информация от тук

dsc 0111d