Get Adobe Flash player

КОМЕНТАРИ

До хижа Македония пеша,на две колела и … по вода

alt

 

Въпреки четири метровите преспи сняг, пролетта дойде и на хижа Македония. Появи се огласена от радостните песни на птиците, дойде с минзухарите обагрили с цветовете си поляните на Мечия проход.

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Този уикенд радостното настроение беше подсилено и от емоцията, с която клубът по смесени бойни изкуства ИПОН Благоевград  се забавляваха.

Клубът е демонстрирал класата си в много състезания по бразилско жиу-жицу и ММА и е с доказана най-добрадетска школа в тези дисциплини. За трите години от създаването си досега в арсенала от награди вече има над 100 медала при мъжете. Клуба всяка година организира и благотворителна гала за деца със здравословни проблеми.

 Треньорът Иван Милчев е изградил един страхотен екип, който не само печели победи но и успя да очарова персонала на хижата с поведението си.alt

 

 

Вместо спортните си умения тук те демонстрираха способностите си да се забавляват.

 

 

 Смях, разходки из съседните върхове и много емоция изпълваха часовете прекарани в планината.

 

 

 

 В същото време, любители на екстремното колоездене се изкачиха на две колела до хижа Македония. Което е рядко практикуван начин за разходка в снежната планината.

 

alt

И сега, победител в класацията за най-нестандартно изкачване до хижа Македония печели не друг, а самият хижар Пешо. Той успя да стигне до хижата не пеша, не на две колела а по вода… Дългогодишният му опит в планината и успешен стаж, като алпинист не му попречи да пропадне в ледените води на Благоевградска Бистрица. Картината беше впечатляваща, отворилата се яма в снега тутакси приводни хижарят и той беше понесен от буйните пролетни потоци. Потопен в клонящи към нула градуса от топящ се сняг води, той запази самообладание и успя да се измъкне невредим. Съхрани и огромната на гърба си раница с провизии за уикенда.

p

Тук пролича моят непрофесионализъм във фотографията. Вместо да извадя фотоапарата, аз с целият си наивитет се спуснах да помагам.