Get Adobe Flash player

КОМЕНТАРИ

Albania Open 2012-Нови завоевания

Колкото по-хубаво става времето, толкова по-подходящи стават условията за активно летене и провеждане на състезания по парапланеризъм. С настъпването на месец май започна и наситен със състезания период за парапланеристите от Клуб Пара Делта – Благоевград.

alt

Първите състезания по Целно кацане за тази година от международния календар, в които пилотите от клуба взеха участие бяха Albania Open 2012/Кръг за Световната купа/ и Vlore Cup 2012.

altТази година традиционно силното състезание във Албанския курортен град Вльора беше белязано от още по-широк международен интерес и по-голяма конкуренция поради факта, че едновременно се проведоха двете състезанията. Albania Open 2012 се явяваше кръг за Световната купа и се проведе от 08 до 11.05.2012г, а Vlore Cup 2012 продължи с един ден повече и завършени на 12-ти май 2012г. Нашите състезатели се представиха отлично и в индивидуалното и в отборното класиране. За кръга за Световната купа участие от клуба ни взе Николина Илева. Тя влезе в сборния отбор на Ава Спорт заедно с Цветан Цолов, Валери Цветанов и Светослав Славчев.

В индивидуалното класиране се нареди на 44-то място от около 85 състезатели. Цветан Цолов сътвори чудеса в целното кацане и завърши с общ резултат 1см. от 5 кръга, с което безапелационно грабна първото място и на двете състезания. Освен отбора на Ава спорт, България бе представлявана и от отбора на Перник, които също защитиха името си на отлични целни кацачи.

                                   В общото класиране българите се наредиха както следва:

alt

 

 

Цветан Цолов – 1-во място

Димитър Ралев – 6-то място

Валери Цветанов – 8-мо място

Бисер Андонов – 12-то място

Методи Методиев – 17-то място

Веселин Георгиев – 19-то място

Николина Илева – 44-то място

Във състезанието Vlore Cup 2012, освен вече изброените, участие взеха и Мартин Вълканов и Ивайло Александров – младите надежди на отбора ни.

 

 

 

През цялото време на състезанията, метеорологичните условия бяха чудесни, което от своя страна спомогна за изключително силните и оспорвани резултати на състезателите. Но за пореден път българските пилоти показаха, че са достойна конкуренция на международната сцена в дисциплината Целно кацане.

24356 n