Get Adobe Flash player

КОМЕНТАРИ

Последния ден на есента

zalez51

Така изглеждаше залезът, наблюдаван от хижа Македония на Димитровден /26.10/, който се смята за начало на зимния период в годишния календарен цикъл.

Според народната традиция на този ден приключва по-голямата част от трудовите дейности и се разпускат за почивка всички работници, прибират се ралата, редят се дървата на сухо, очакват се първите снегове.

И докато навън залязващото слънце и мъглата си играеха със светлината, в зимника на хижата грижливи ръце запълваха и последните свободни местенца с дърва за огрев, необходими за настъпващата зима, чието начало вещаеше този прекрасен залез.

alt

Хижите Бодост и Еколенд са готови да посрещат зимните си посетители. Нови приятни изненади очакват и гостите на хижа Македония. Там още в петък/28.10/ стартира купон, който може да се приеме и като откриване на зимния туристически сезон. За съжаления на хижата за уикенда няма свободни места.

alt


Прогнозите за хубаво време, обаче, в съчетание с хижа Бодрост и местностите около нея биха били чудесна алтернатива за решилите да прекарат уикенда си в планината.

Добави коментар

Защитен код
Обнови