Get Adobe Flash player

КОМЕНТАРИ

Паяци плъзнаха по стената в училището по планинарство.

altТретокласник от VII СОУ в Благоевград получи шанса пръв да изкатери новата тренировъчна стена в училището по планинарство.

На първи април, но съвсем не на шега базата на училището по планинарство в курорта Бодрост се сдоби с ново съоръжение за тренировки.

Високата повече от шест метра и широка седем метра тренировъчна стена е оборудвана със 180 хватки за катерене. Скъпо струващото съоръжение е монтирано на закрито в една от залите на Екоцентъра и може да се използва целогодишно.

alt

Стената е първата в областния център. Изработена е по стандартни технологиии е съобразена със съществуващите стандарти. На нея учениците ще бъдат обучавани по френска методика от професионални алпинисти.

alt
Тази стена е част от новоизграждащият се полигон, който освен закрити зали за обучение включва и  четири километрово трасе на открито. Въжена градина, въздушен тролей и клатещи се мостове са само част от сегментите на новото съоръжение. На него още през априлската ваканция учениците ще могат да започнат практическо обучение в техники на придвижване при трудни терени.

alt

alt