Get Adobe Flash player

КОМЕНТАРИ

                  Клуб по колоездене                    

Развитието на планинското колоездене в Благоевград започва през 2007г., когато няколко благоевградчани започват да споделят мнения и информация за различни маршрути  и да търсят съмишленици във форума на сайта за планинско колоездене MTB-BG.com. Интерес към екстремните велоразходки  по високите части на Рила проявяват и други запалени привърженици на планината и колоезденето и във всяко следващо каране, обявено във форума, групата постепенно нараства.
Водени от идеята да популяризират и развиват този атрактивен начин на планински туризъм и въодушевени от интереса на все повече млади хора, през  месец април, 2009г. Александър Лазаров,  Стилиян  и  Стоян Христов и други    учредяват официално клуб по планинско колоездене към
ТД “Айгидик”. За да подпомогне дейността на новоучредения клуб в провеждането на повече и по-разнообразни преходи, дружеството предоставя на членовете му високопроходим автомобил и специално изработено ремарке за транспортиране на 10 велосипеда.
За краткото си съществуване членовете на клуба са провели значителен брой преходи в Югозападна Рила, Пирин, Родопите, Беласица, Македония и Гърция и др. Карти, снимки и описания на голяма част от маршрутите могат да се видят във форума на сайта и в раздел “маршрути”.

Клубът по планинско колоездене към ТД “Айгидик” е отворен за нови членове. Всеки желаещ, който има планински велосипед, добра физическа подготовка и любов и уважение към планината и природата е добре дошъл.

Повече информация за клуба и предстоящи мероприятия, освен на телефоните на дружеството, може да се получи и на тел. 0877 07 26 05,  или електронна поща- s otk/маймунско а/dir.bg – Сашо.